T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Arif Nihat Asya İlkokulu

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.

         Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile İstanbul'dan hareket ederek Samsun'a geldiği gün olan 19 Mayıs 1919 tarihi, Milli Mücadelemizin başlangıç tarihi olması sebebiyle oldukça önemlidir.

        Bu tarih ile birlikte kendi makûs talihini tersine döndürmeyi başaran Türk milleti, ülkesi ile ne kadar gurur duysa azdır.

      Bir özgürlük ve bağımsızlık aşığı olan Atatürk'ün milleti ile birlikte yok olma tehlikesini göze alarak başlattığı ulusal şahlanış, düşmanların ülkemizden kovulması ile nihayet arzu edilen sonuçla neticelenmiş, bizler bu günlere o günlerin çileli yıllarını yaşayan aziz milletimiz sayesinde gelmişizdir.

      Binlerce şehit vererek büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını korumak ve milletimize layık olmak bizlerin her şeyden evvel en büyük görevi olmalıdır.

     Atatürk, doğum günüm dediği 19 Mayıs'ı Türk gençliğine armağan etmekle, bizlere duyduğu güveni en güzel şekilde ifade etmiş, bağımsız ve özgür bir ülke olan devletimizin ilelebet bağımsız kalması için bizlere düşen görevleri Gençliğe Hitabesinde bir bir sıralamıştır. Her Türk genci Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okumak, anlamak ve tatbik etmekle, üzerine düşen görevi zaten yerine getirecek, kendisine duyulan güveni böylelikle boşa çıkarmayacaktır.

      Arif Nihat Asya İlk ve Orta Okulu idare, öğretmen ve çalışanları olarak, başta Türk gençliğinin olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.05.2022 - Güncelleme: 19.05.2022 03:38 - Görüntülenme: 243
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
MEB, İstanbul MEB,