Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü okulumuzda da büyük bir coşkuyla kutladık. Bu mutlu ve kutlu  günü şiirlerle, şarkılarla  ve hep bir ağızdan marşlar haykırarak kutladık. Başta bugünün mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.Programda emeği geçen bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz. Hepimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!

103. Yıl oldu. Bundan tam 103 sene önce tarihi öneme sahip olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışı olmuştur. "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir." diyen Mustafa Kemal ATATÜRK tarihi acılarımızı

hatırlayan halkımıza yönetme yetkisi vermiştir. Bağımsızlık mücadelemizi taçlandıran Türkiye Büyük Millet Meclisine de en güzel armağan olarak çocuklar girmiştir. Bu bayram önce bizim çocuklarımızın olup sonra yetmeyip, dünya çocukları ile de paylaşılmıştır. Böyle bir milletin çocukları olmaktan ne kadar gurur duysak azdır. Bu sene 23 Nisan günü saat 10:30'da öğrencilerimizle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyoruz.

Saygılarımızla.

İstiklal Marşımızın Kabulünün 102. yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda  da marşımızın söz yazarı Mehmet Akif Ersoy'u anma programı gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemine uygun şiirler, metinler okundu. Milletin duygularına en güzel şekilde tercüman olmuş istiklal marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha büyük bir minnetle anıyoruz.

Kurtuluş Savaşı'nın en zorlu dönemlerinde Vatan Şairi Mehmet Akif ERSOY tarafından yazılan İstiklal Marşımız, millete bir nefes, bir müjde olmuş, milletin yolunu aydınlatmış, en ümitsiz zamanlarda onları gelecek için mücadeleye inandıran bir moral güç olmuştur.

12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından Milli Marşımız olarak kabul edilen İstiklal Marşı, dünya var oldukça Türk milletinin Milli Marşı olarak kalacaktır. Milletimizi tarih boyu diri tutan ve güçlü kılan değerlerle örülen İstiklâl Marşımız, milletimizin, geçmişi ile arasında kurulan önemli bir bağ, Türk milletinin karakterini en güzel şekilde yansıtan bir kahramanlık destanıdır.

Bu vesile ile İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif ERSOY başta olmak üzere Milli Mücadelemizi destansı hale getiren Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve Milli Mücadelenin tüm şehit ve gazilerini rahmetle, minnetle, hayırla yad ediyorum.

Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.

Soner AHİLİK

May

Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile İstanbul'dan hareket ederek Samsun'a geldiği gün olan 19 Mayıs 1919 tarihi, Milli Mücadelemizin başlangıç tarihi olması sebebiyle oldukça önemlidir.

Bu tarih ile birlikte kendi makûs talihini tersine döndürmeyi başaran Türk milleti, ülkesi ile ne kadar gurur duysa azdır.

Bir özgürlük ve bağımsızlık aşığı olan Atatürk'ün milleti ile birlikte yok olma tehlikesini göze alarak başlattığı ulusal şahlanış, düşmanların ülkemizden kovulması ile nihayet arzu edilen sonuçla neticelenmiş, bizler bu günlere o günlerin çileli yıllarını yaşayan aziz milletimiz sayesinde gelmişizdir.

Binlerce şehit vererek büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını korumak ve milletimize layık olmak bizlerin her şeyden evvel en büyük görevi olmalıdır.

Atatürk, doğum günüm dediği 19 Mayıs'ı Türk gençliğine armağan etmekle, bizlere duyduğu güveni en güzel şekilde ifade etmiş, bağımsız ve özgür bir ülke olan devletimizin ilelebet bağımsız kalması için bizlere düşen görevleri Gençliğe Hitabesinde bir bir sıralamıştır. Her Türk genci Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okumak, anlamak ve tatbik etmekle, üzerine düşen görevi zaten yerine getirecek, kendisine duyulan güveni böylelikle boşa çıkarmayacaktır.

Arif Nihat Asya İlk ve Orta Okulu idare, öğretmen ve çalışanları olarak, başta Türk gençliğinin olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

May

Seferberlik ve Savaş Hazırlıkları Planlama ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı kararları  doğrultusunda; hazırlanan ikaz ve alarmlar broşürünü herkesin incelemesi, öğrenmesini rica ederiz.

May

Anasınıfı öğrencilerimiz Doğadaki Ayak İzimiz Projesi kapsamında kompost çalışmasını gerçekleştirdiler.